Danışma Hattı: +90 548 828 40 20
Mucizeler Sevgiyle Filizlenir, Hayat Tüp Bebek ile Gerçekleşir.
WhatsApp

Hizmetlerimiz

..
Preimplantasyon Genetik Tanı
Transfer Öncesi Hastalık Tarama
Embriyo gelişimi sırasında embriyodan biyopsi alınarak yapılan tarama işlemidir.Detaylar... Alınan parça embriyoya asla zarar vermez. Genetik inceleme yapıldıktan sonra en sağlıklı embriyolar seçilir ve transferi yapılır.
PGT işlemini FİSH denilen yöntemle embriyonun 3. Gününde bazı genetik hastalıkları belirlemek için yapılır ve gelen cevaba göre embriyoların akibeti planlanır. Bu yöntemle embriyoların cinsiyetide belirlenebilir.
Daha kapsamlı test isteyen aileler için 24 lü kromozon taraması yapılır, NGS denilen bu işlemle çok daha kapsamlı hastalıklar ortaya çıkarılır.
Aynı şekilde NGS yöntemi ile de cinsiyet tespit edilir.

..
Cinsiyet Belirleme
Sağlık bakanlığının uygun gördüğü cinsiyet belirleme için olan hastalara PGT, PGS, veya NGS yöntemleri ile embriyodan biyopsi alınarak cinsiyet belirlenir.Detaylar... Erkek çocuk ya da Kız çocuk yapmanın tıbben sıkıntılı olacağı genetik hastalıkları engelleme adına cinsiyet belirleme işlemi yapılır. Çiftlerin yine evliliklerini devamı adına cinsiyet tercihleri psikolojik sorunlar çıkartıyorsa cinsiyet seçimi yapılabilir. PGT, PGS veya NGS ile yapılan tekniklerde belirlenen erkek ya da kız çocuğu nakil yapıldıktan sonra bebeğin bu cinsiyette çıkması %100 oranındadır.
..
Embriyo Dondurma (Embriyo Freezing)
Tüm endikasyonlar “işlem” sonrası kalan embriyolar kardeş yapmak amaçlı 15 yıla kadar yıllık kira ücreti karşılığında donduruluyor.Detaylar...
Vitrifikasyon tekniği “ -196 derecelik sıvı azot ile temas ettirilir.
Yavaş dondurma işlemi yapıldığı için buz kristalleşmesi olmaz” ile dondurulur.

..
Tüp Bebek Tedavisi (IVF)
Evli çiftlerin ya da partnerinizle 1 yıl boyunca cinsel ilişkiye girmenize rağmen GEBElik oluşmuyorsa tüp bebek İVF tedavisine başvurmaları gerekmektedir. Detaylar...Birinci basamak tedavisi olan IUI “intra uterin injection, aşılama” yöntemi en az 3 kez denenmelidir. 3 kez uygulama sonrasında sonuç alınamazsa IVF “in vitro fertilizisyon, tüp bebek” tedavisi planlanmalıdır. IVF yöntemi IUI tedavisinden 6-7 kat daha fazla başarılıdır. Bu yöntem bebek sahibi olmak isteyenler için halen en etkili tedavi yöntemidir. Yaş faktörü, tüpleri zarar görmüş, olumsuz sperm faktörlü sıkıntılı durumlarda bu yöntem kullanılmaktadır.
Bu sistem şu şekilde ilerlemektedir;

Bebek sahibi olmak istediğinizde bizimle 1-2 ay öncesinden irtibata geçmelisiniz. İşlem kadının adetinin 2. veya 3. Günü başlar.
Kadın planlanan tedavi protokolüne uygun İndüksiyon “yumurta çoğaltma tedavisi” iğneleri ile başlar. İndüksiyon tedavisi 12 – 15 gün sürer.
İndüksiyon tedavisi “yumurta çoğaltma” bittikten sonra, kadın OPU “yumurta toplama işlemi” Erkekte sperm vermek için merkezimize çağrılır. Toplanan yumurtalar ve sperm laboratuvar ortamında döllendikten sonra, çiftler ister transfere kadar olan süreci Kıbrıs ta geçirir isterlerse gidiş geliş yapabilir. Bu süreç 5-6 gün sürer, erkeğin transfer günü gelmesi gerekmemektedir.
Anne adayı bu süreçte hormon kullanmaya devam eder. Transferden 12 gün sonra anne kandan Beta-HCG testi yaparak gebelik sorgular. Eğer gebelik varsa protokol gereği bebeğin kalp atışı duyulasıya kadar hormon almaya devam edecek.

..
Yumurta Nakli (Oosit Donasyonu)
Türkiye de kadın nüfus oranı %49.5 olarak bilinmektedir. Yani nüfusun yarısı kadınlardan oluşmaktadır.Detaylar... Bu sayının % 30 u doğurgan kadın nüfusudur bu oranda yaklaşık 12.000.000 kadına tekabül etmektedir. Bu rakamın yaklaşık % 10 u infertil “doğurganlıkta sorun yaşayan” hasta grubuna girmekte bu hastalar IVF merkezlerinde tedavi şansı aramaktadırlar. Bu %10 hasta içinde de donasyon “yerine koyma” tedavisine ihtiyaç duyan %0,1 lik grup vardır. Bu da yaklaşık olarak yıllık 10.000 – 12.000 hasta tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Donasyona ihtiyacınız olduğunda yalnız değilsiniz binlerce çift bu yöntemle beklentilerine özlemlerine kavuşmaktadırlar. Bu tarz donasyon “yerine koyma” tedavisi isteyen kadınlar için uygun bağışçı alındıktan sonra gerekli medikal hazırlıklar sonrası işlemler yapılıyor. Kendi yumurtaları ile gebelik yaşayamayan “infertil” ama Rahimleri bebek taşımaya müsait olan 18-55 yaş arası kadınlara donasyon “yerine koyma” tedavisi yapılmaktadır. Bu gruba giren infertil “gebelik yaşayamayan” kadınlar kimlerdir? Menopoza girip, ikinci baharını yaşamak isteyenler, Yumurtası “oosit” olupta gebe kalmak için yeterince olgunlaşamayan “inmatür” kadınlara, Tekrarlayan başarısız çok sayıda tüp bebek denemeleri olanlar, Embriyosu olupta kötü kalitede olan kadınlar, Herhangi bir sebeple yumurtalıkları “over” alınan kadınlar, Önemli hastalıklar geçiren özellikle kemo-radyoterapi alan kadınlar, Tek gen ya da çift gen kromozal hastalıkların aktif taşıyıcısı olan kadınlar çocuklarına genetik mirası bırakmamak adına donasyona “yerine koyma” başvurabilirler.
..
Sperm Donasyonu (Sperm Nakli)
Fertil olmayan “üremesi olmayan” infertil erkekler için bu tedavi yöntemi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Detaylar...Bağışcı olarak sperm bankası kullanılmakta olup hastaların tercihi ya da fiziksel özellikleri benzerlik gösteren donörün “bağışçı” spermeleri ile partnerinizin yumurtaları laboratuvar ortamında döllenir ve gelişimine göre transfer edilir. İnfertil olduğu düşünülen erkek adaydan önce spermyogram testi istenir ve spermlerin uygunluğu araştırılır. Bu yöntemle spermler bulunamaz ya da fiziksel özellikleri yetersiz bulunursa hasta ikinci basamak olan Micro-TESE ya da TESA işlemine anestezili ya da anestesiz olarak alınır bu işlemde sperm kanallarında sağlıklı sperm aranır eğer bulunursa çifte IVF işlemi yapılır eğer bulunamazsa “azosperm” o zaman sperm donasyonu “ yerine koyma “ önerilir ve bebek sahibi yapılır. Peki kimlere sperm donasyonu önerilir? Semen sıvısı “erkeğin boşalması ile penisten çıkan sıvı toplamını” içerisinde sperm bulunamayan “azosperm” erkeklerde, bu hastalara TESE,TESA öneriyoruz, Sperm var fakat dölleme için yeterli kriterlere uymayan erkeklerde, bu hastalara çeşitli palyatif ya da medikal çözümler öneriyoruz, Genetik bir hastalık varsa, Kromozal anomali varsa, Semenden “erkeğin boşalması ile penisten çıkan sıvı toplamını” temizlenemeyecek viral bir hastalığın olması, Erkeğin Rh+ olması nedeniyle bir önceki gebelikte izoimmunizasyon “antikor gelişmesi” saptanmış olması, Single bekar kadınların bebek tercih etmeleri durumunda önerilir.
..
Embriyo Nakli (Embriyo Donasyonu)
Her iki çifte hem oosit “yumurta” hem de sperm yoksa ya da uygun değilse o zaman, kadın donörden “bağışçı” yumurta alınıp, bankadan alınan sperm ile laboratuvar ortamında dölleyip gebeliğe müsait rahmi olan kadına transfer “nakletme” işleme Embriyo donasyonu denir.Detaylar... Anneye benzer donörden “bağışçı” yumurtalar OPU “toplama” işlemiyle alınır, Bankadan alınan spermlerle laboratuvar ortamında döllenir sonrasında rahmi müsait olan anneye nakil yapılır. Kalan sağlıklı embriyolar ileride bebeğinize kardeş olması için dondurulur. Kadının yaşının 55 i geçmemesi şartı vardır, ayrıca kalan sağlıklı embriyolarınızı 15 yıla kadar yıllık kira ücretini ödeyerek saklayabilirsiniz.
..
Yumurta Dondurma (Oosit Freezing)
Günümüzde kadınlar iş hayatında oldukça fazla yer almaktalar, bu kariyer planları içerisinde çocuk yapmayı ihmal edebiliyorlar.Detaylar... Bu sebeple çalışan ya da başka sebeplerle gebe kalamayan kadınların yumurtaları toplanıp donduruluyor uygun gördükleri tarihlerde işleme alınıyor. Çok ağır hormon tedavileri, Radyoterapi, Kemoterapi gibi tedaviler öncesinde yumurtalar donduruluyor. Poor-respoder “ düşük rezervli” kadınların havuz oluşturup çıkan az sayıdaki yumurtalarını biriktirip dondurmaları amaçlı yapılıyor Erkeğin fertil “üreme yetisi” olan zamanı bekleyesiye kadar dondurulur. Kozmetik açıdan düşüncesi olan kadınların yumurtaları dondurulur.

..
Sperm Dondurma (Sperm Freezing)
Erkeğin ağır medikal tedaviler öncesi ya da sperm kalitesini koruyabilme amaçlı, en uygun zamanda yaptığı işlemdir.Detaylar... TESE ya da TESA işleminden sonra da hasta sperm dondurabilir. Dondurma süresi yıllık kira bedeli ile 15 yıla kadar yapılıyor.